Schelpdieren en vis

In het Kustlaboratorium komen diepere gedeelten, waar vers zeewater kan in- en uitstromen. In deze waterpartijen kunnen schelpdieren, vis, algen en zagers worden geteeld. Ook in een deel van de geulen van het krekengebied kunnen schelpdieren gekweekt worden. In de zilte grond rondom kunnen zeegroenten zoals zeekraal en lamsoor worden geteeld.
Wat er precies geteeld gaat worden is uiteindelijk aan de ondernemers die zich in het Kustlaboratorium gaan vestigen.
Rondom het aquacultuurgebied komt een landschappelijk en ecologisch waardevolle zone, waar een waardevolle natuurlijke zilte vegetatie kan ontstaan en ook verschillende vogelsoorten zich thuis zullen voelen.

Schelpdieren en vis

Met de teelt van schelpdieren op land, zoals tapijtschelpen (vongole) en oesters, is al de nodige ervaring opgedaan in Zeeland. Als voedsel worden in aparte waterpartijen speciale algensoorten gekweekt, die aan het water waarin de schelpdieren leven worden toegevoegd.

Ook met de kweek van zeetong en zagers (zeewormen) op het land is de nodige ervaring opgedaan.

Het zal van de toekomstige ondernemers in Kustlab afhangen, welke teelten er plaatsvinden.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring